Vágyaink vonzástörvénye pszichológiája

Az alábbi kiemelten „fontos” kulcs gondolatok voltak a cikkében.

- Dr. Különleges állapot teszi azt velünk, hogy rózsaszínnek látjuk a világot. 

Ez a rózsaszínek titulált „különleges” állapotot nem fogod kitalálni mi okozza. A titok a szerelem. A két fél vonzódik egymáshoz, ekkor a titok vonzás törvénye értelmében is spontán kialakul ez az elsöprően erős érzés. Ezért külön nem kell semmit tenni. Ha visszaemlékszem, Én mindig szerelmes voltam, anélkül, hogy a szerelem vonzás törvényének, vagy pszichológiájának halvány szikráját ismertem volna. De aki megéli műveli, aki nem az általában tanítja, vagy „szakértő” lesz. 


- Dr. Vigyázzunk, nehogy a lencse szürkére váltson.

Manapság pedig nagyon gyakran szürkére vált, amit valamennyien tudunk, tapasztaltuk többször magunkon, és másokon is. Ami érdemleges lett volna, olyan válasz, ami segít abban, mit tehetünk ennek megelőzésére, a szerelem megőrzésére a szerelem „mestere” pszichológusától.

- Dr. Nem ilyen társat akartam.

Amikor a kezdeti lángolások elmúlnak, szintén sokan tapasztaljuk, éljük át ezt a valljuk be eléggé kiábrándító érzést a társunk iránt. /A vonzás törvénye megbukott időlegessége okán?:)/


- Dr. „A kulcs a kompromisszumokban keresendő.” 

A kompromisszumra törekvés, annak keresése minden emberi kapcsolatban alapvető fontosságú. Tehát nem társkeresőkre specifikus jellemző. Szintén semmi újdonság nincs benne.

- Dr. Az értékrendi szakadék esetén az alkalmazkodás megalkuvásnak tűnhet. Ha nem a nyugati értékrend szerint nézném az értékrendet, akkor a jó kapcsolat érdekében alkalmazkodni, - a konfliktus elkerülése végett - ,hogy az érzések fönt maradjanak dicséretes igyekezet. Ha egyik sem enged, akkor nem csak vita lesz, de garantáltan szakítás, válás is. Mit tudok elképzelni alkalmazkodásnak: pl. a társam szeret táncolni, elkezdem gyakorolni, ha viszont abszolút semmi nem stimmel közöttük, akkor mit tettek az ismerkedésük időszakában.

- Dr. Egyik fél a másikat megakarja „téríteni” konfliktusok várhatóak.

A „megtéríteni” kifejezést próbálom konvertálni az aktuális helyzetre. Olyasmi lehet, hogy az egyik fél, a másikat meg akarja győzni a maga igazáról. Nos ez nehéz kérdés, mivel az igazságot mindannyian a magunkénak érezzük, emiatt nehezen engedünk. Mivel nehezen, sokszor egyáltalán képtelenek vagyunk engedni a huszonegyből ez gyakran nem csak konfliktus okozója lehet, hanem a szakadás oka lehet.

- Dr. Tartós akkor lesz a társkapcsolat, ha valóban erre vágyakoztunk.

Hát valóban, ha pl. nem tartós kapcsolatra vágyakozol, akkor a már említett vonzás törvénye értelmében is a kapcsolat szakadni fog. 

- Dr. Legyünk őszinték önmagunkhoz. 
Hát legyünk őszinték magunkhoz szerintem is. Tudod miért? - mert leghülyébb 

dolog magunkat átvágni. Tudod miért? - mert mi fizetünk rá. 


Hozzászólásoddal lehet más megállapítás...